Hur gödslar man hibiskus?

Kalium - som anges på gödseletiketten representerar procentandelen av respektive näringsämne i gödselmedlet
NPK-talen - kväve, fosfor och kalium - som anges på gödseletiketten representerar procentandelen av respektive näringsämne i gödselmedlet.

Om du tycker dig själv vara en fåtöljresenär som flyger till exotiska platser i ditt sinne när helgen slår till, fyll ditt landskap med exotiska blommor som påminner dig om vita, solkyssta stränder och inte den där skarpa tomten på 50 x 50 meter känd som din bakgård. Hibiskusväxter tar tropikerna till dig. Kultivaren Hibiscus rosa-sinensis är vanligast i hemträdgårdar och är älskad för sina djupgröna dekorativa blad och stora, trumpetformade blommor. När du har skapat din tropiska tillflyktsort, mata dina blommande växter med rätt gödningsmedel så att du förblir omgiven av strålande färgade blommor under utomhussäsongen.

1

Välj ett gödselmedel framtaget specifikt för hibiskus. Hibiscus är relativt lätt att odla, men efter att du har placerat plantan för optimalt solljus och vattnat den på lämpligt sätt behöver den matas. Den rätta kombinationen av kväve, fosfor och kalium är avgörande för att uppmuntra kraftiga blommor. NPK-talen - kväve, fosfor och kalium - som anges på gödseletiketten representerar procentandelen av respektive näringsämne i gödselmedlet. Hibiskusar längtar efter höga mängder kalium, medelstora mängder kväve och kräver mycket lite fosfor för optimal hälsa. Dessutom bör gödselmedlet innehålla koppar, magnesium och järn.

2

Läs etiketten på gödselmedlet och tillsätt hälften av den rekommenderade dosen i sprutkoppen. Hibiskusar trivs när de utfodras varje vecka och i mindre mängder. Tänk på denna kombination som en hälsosam kost som speglar hur du ska äta: mindre mängder men oftare. Om dina hibiskuser misslyckas med att producera den mängd blomningar de ska, kan du öka mängden mat.

3

Sluta gödsla hibiskus på vintern när växten är mindre aktiv
Sluta gödsla hibiskus på vintern när växten är mindre aktiv.

Fäst slangen till sprutan och se till att brickan är intakt så att det gödslade vattnet inte läcker ut ur anslutningen och slösar bort gödselmedlet.

4

Spraya hibiskusväxterna med maten för bladmatning samt rotsystemet. Om dina hibiskuser är i krukor, mata dem med tillräckligt med vattenlöslig gödsel tills vattnet rinner från avloppshålet i botten av krukan. Om du inte har en slangspruta, tillsätt 1 till 2 matskedar gödselmedel i en 3-liters vattenkanna.

5

Sluta gödsla hibiskus på vintern när växten är mindre aktiv. Återuppta gödslingen när vädret börjar bli varmt och plantan börjar växa igen.