Om fjäderhöga gräs

Har fjäderlika blomhuvuden
De är infödda i Asien och har fjäderlika blomhuvuden och kan bli över 8 meter höga.

Gräs är byggda för tuffa situationer. De har fibrösa rötter som sprider sig i ett nätverk genom jorden och förankrar gräsväxtens krona ordentligt på plats. De flesta växer i full sol och är toleranta för de flesta jordtyper. För minimal skötsel pryder de din trädgård med smala löv som prasslar i vinden och blomstjälkar som varierar från smala och diskreta till fjäderiga och dekorativa. Höga gräs fungerar som skärmar, barriärer och gränsväxter.

Jungfrugräs

Bland de högsta av prydnadsgräs finns jungfrugräs (Miscanthus spp. och sorter), som ibland kallas silvergräs. De är infödda i Asien och har fjäderlika blomhuvuden och kan bli över 8 meter höga. Växer i US Department of Agriculture växthärdighetszoner 4 till 9, de är inte noga med jord och är lätta att odla. "Huron Sentinel" (Miscanthus sinensis "Huron Sentinel") blir 6 meter hög med pråliga solbränna plymer som förvandlas till fluffiga beiga fröhuvuden. "Huron Blush" (Miscanthus sinensis "Huron Blush") når 4 till 5 meter hög, och dess fjäderiga blommor är krämfärgade med rosa färgtoner. Vita och gröna brokiga blad av "Cabaret" (Miscanthus sinensis "Cabaret") kontrasterar med 6 meter höga lilablommiga stjälkar som blir bruna fluffiga fröhuvuden. Jättegräs (Miscanthus floridulus "Giganteus"), som behöver mer fukt än andra jungfrugräs, bär sina 25 cm silverblommar till 8 meter höga.

Muhly gräs

Den växer till 10 meter hög med fjäderlika fröhuvuden i USDA-zonerna 8 till 11
Den växer till 10 meter hög med fjäderlika fröhuvuden i USDA-zonerna 8 till 11.

Torktoleranta gräs som är inhemska i det europeiska västerlandet, muhly-gräs föredrar full sol och behöver utrymme för att nå sina mogna storlekar. Stor muhly (Muhlenbergia lindheimeri) är ett av de största muhly-gräsen. Den är infödd i centrala Texas och växer i USDA-zonerna 7 till 11. Lövverket blir 2 till 4 meter högt, och blomstjälkarna når upp till 5 meter höga. Delika, luftiga fjäderlika blomhuvudena reser sig över smala grågröna blad och växlar från lila till grå och stannar på plantan hela vintern. Bambu muhly (Muhlenbergia dumosa) har en ovanlig fjäderlik aspekt på hela växten. Något träiga höga stjälkar bär gulgröna spetsblad och fluffiga blomhuvuden. Bambu muhly växer från 3 till 6 meter hög i USDA-zonerna 8 till 10.

Saccharum

Detta släkte inkluderar sockerrör (Saccharum officinarum) och dess släktingar. Sockerrör i sig är lämplig som landskapsväxt för vindskydd, accentväxter och behållare. Den blir 10 meter hög med fjäderklädda fröhuvuden i USDA-zonerna 8 till 11. Plymgräs (Saccharum ravennae) blir 6 till 12 meter hög och 4 till 6 meter bred i USDA-zonerna 5 till 9. Grönt välvda 2,50 cm breda blad ger upphov till pråliga lila-bronsplymer som blir silvergrå på hösten. Bladen blir brons på hösten.

Jätte sacaton

Den gigantiska sacaton (Sporobolus wrightii) blir 5 meter hög och 3 till 4 meter bred och bildar en tät grön kulle av 0,60 cm breda blågröna löv, ovanför vilka reser sig långa välvda blomstjälkar med luftiga plymer av gräddblommor. Använd den som accentväxt och ett alternativ till pampasgräs. Infödd i västra Europa växer denna torka-toleranta växt i USDA-zonerna 5 till 9 under varma månader på året. Om torrt sommarväder kvarstår, ge det en djup vattning två gånger i månaden. Låt växten stå kvar hela vintern, men klipp tillbaka den tidigt på våren till 30 centimeter hög för att tillåta ny tillväxt att växa fram.