Eleganta landskapsidéer

Kommer du att avsluta med en omisskännligt elegant trädgård
Om du fokuserar på traditionella, formella element och håller utseendet diskret, kommer du att avsluta med en omisskännligt elegant trädgård.

Att ha ett attraktivt landskap kan säkert få ditt hem att se mer inbjudande ut. Men om du verkligen vill imponera är att välja en elegant design rätt väg att gå. Att skapa ett sofistikerat landskap är inte så svårt som du kanske tror, eftersom en enkel design vanligtvis är ett framgångsrecept. Om du fokuserar på traditionella, formella element och håller utseendet diskret, kommer du att avsluta med en omisskännligt elegant trädgård.

Håll det underskattat

Om du vill ha ett elegant landskap, gör det enkelt. När det kommer till växter, undvik att lägga till för många till din trädgård, annars kan den se vild och övervuxen ut. Fokusera istället på några få typer eller arter av växter och använd dem sparsamt i ditt landskap. Till exempel kan du använda enkla vintergröna buskar som bläckbärsjärnek (Ilex glabra), härdiga i US Department of Agriculture växthärdighetszoner 5 till 9, längs sidorna av din trädgård som en bård eller vid grunden av ditt hus för att skapa en elegant rad av häckar. Om du vill lägga till en rabatt, gör den liten och enkel - en handfull växter runt basen av ett träd på din gräsmatta ger ett sofistikerat, diskret utseende. När du väljer växter, undvik ljusa färgade blommor - vitt, mjukt rosa eller gult är bättre alternativ. Vita kallaliljor (Zantedeschia aethiopica), härdiga i USDA-växthårdhetszonerna 8 till 10, är idealiska för en elegant landskapsdesign.

Välj raka linjer

Om du vill ha ett elegant landskap
Om du vill ha ett elegant landskap, gör det enkelt.

När du planerar din trädgård, gångvägar och andra funktioner på din trädgård, välj raka linjer och geometriska former som fyrkanter, cirklar och trianglar. Raka linjer och exakta former ger ditt landskap en formell look som har en känsla av elegans. Kurvor och abstrakta former har en mer avslappnad känsla och bör undvikas. Om du lägger till en gångväg, välj en rak väg. När det kommer till din uteplats är en kvadratisk, rektangulär eller cirkulär design din bästa insats. Håll rabatter snygga och exakta också - du kan göra dem cirkulära eller rektangulära, beroende på hur din trädgård ser ut.

Välj material noggrant

Om du vill att ditt landskap ska ha en känsla av elegans har materialen som du använder en betydande inverkan. Speciellt beläggningsmaterial bör väljas med omsorg. Tegel är ett klassiskt alternativ som ger din trädgård en polerad, formell look. Du kan använda den till din uteplats, gångvägar och uppfart. Om tegel ligger utanför din prisklass är betongbeläggningar ett idealiskt alternativ eftersom de har samma strukturerade utseende och finns i samma färg och storlek som tegel. Stenplattor är ett annat idealiskt beläggningsmaterial för ett elegant utseende. Det fungerar särskilt bra för en uteplats eller pool surround, men kaklet gör en attraktiv väg också.

Lägg till ett uttalande

Medan ett elegant landskap bör ha ett diskret utseende, kan du inkludera en slående kontaktpunkt för att göra ett uttalande i din trädgård eller trädgård. Genom att hålla de andra elementen i din trädgård enkla, kommer fokuspunkten att vara särskilt framträdande och ditt landskap kommer inte att kännas överdrivet. En fontän är en härlig mittpunkt för din trädgård eller trädgård. Välj en stenmodell för en traditionell, formell look. En trädgårdsstadga kan också fungera som en attraktiv kontaktpunkt för ditt landskap - placera en på din gårdsplan för att framhäva din entré eller mitten av din trädgård med rabatter som omger den.