Hur lockar man duvor till en gård?

Du kan enkelt locka duvor till din trädgård med små eller inga ändringar
Du kan enkelt locka duvor till din trädgård med små eller inga ändringar.

Duvor är bland de mest krävande av alla vilda fågelarter. De är helt nöjda med de grundläggande förnödenheterna och kommer sannolikt att stanna kvar på vilken plats som helst året runt när dessa behov är tillfredsställda. Medan alla vilda fåglar har specifika habitatpreferenser, är duvor fåglar med enkel smak. Så länge din trädgård inte liknar våtmarker eller täta skogar, kommer den att tilltala dessa vänliga fåglar. Du kan enkelt locka duvor till din trädgård med små eller inga ändringar. De kommer med glädje att kalla ditt hem deras permanent, generation efter generation.

1

Installera en strö buskiga buskar här och där på din trädgård. Prick landskapet med flera vackra, stora träd. Duvor gillar en öppen gräsbevuxen miljö med några få träd och buskar som erbjuder häckningsmöjligheter samt täckning från rovdjur. Dessa fåglar föredrar vintergröna växter för häckande och taggiga buskar för att undkomma fara. De tenderar att undvika skogbevuxna områden.

2

Placera brickmatare på marken. Välj tydliga områden med tjock borste eller buskar i närheten. Duvor matar mer bekvämt där de snabbt och enkelt kan komma åt en fristad från fara. Ställ en grund bricka på ett betongblock om området är blött eller täckt av snö. Även om duvor accepterar frön som tappas av andra fåglar från hängande matare, är det mer sannolikt att de bor permanent i områden som har utmärkta matval till sitt förfogande.

3

Erbjud matblandningar för vilda fåglar som innehåller de frön som duvorna föredrar, inklusive sprucken majs, hirs, milo, nötter, nyjer, safflor och solrosfrön. Häng en tubmatare fylld med nyjerfrön för att locka till sig finkar och tallsvin. Den aktiviteten kommer att intressera duvor, som ivrigt söker efter spridda frön under en tubmatare. Kasta ut en bit bröd till dem då och då som en speciell behandling.

4

Skydda duvor
Skydda duvor och andra vilda fåglar från skada på din trädgård.

Fyll en separat brickmatare med safflorfrön. Kardinaler och bofinkar älskar också dessa frön, som duvor inte har något emot att dela med andra fåglar. Fördelen med att erbjuda safflorfrön är att det är en mat som majoriteten av ekorrarna inte kommer att försöka ta ifrån fåglar, enligt webbplatsen Wild Bird Watching.

5

Städa upp och kassera oätna frön och skal under och runt matare dagligen för att undvika att locka gnagare till din trädgård. Arbetsuppgifterna minskar också sannolikheten för att tusentals ogräs ska gro i området.

6

Lägg till en ren vattenkälla nära duvors matningsområden om du inte har en naturlig damm. Dessa fåglar kräver lättillgängligt vatten på ett klart område där de kan hålla utkik efter rovdjur. De kommer att njuta av ett fågelbad, och de behöver inte snygga, dyra, butiksköpta fågelbad. Varje säker källa till rent vatten att dricka och att ta ett bad i duger. Det räcker med en grund vattenpanna på ett betongblock nära utfodringsplatsen. Rengör fågelbadet eller vattenpannan varannan eller var tredje dag.

7

Installera en häckningsbox i januari eller februari för att ta emot duvhemsaktiviteter i början av mars. Den lilla trälådan är konstruerad med de specifika kraven på häckning av duvor och rödhakar i åtanke. Kardinaler kan inspektera och överväga att använda en duvlåda också. Montera den tätt under en takfot på valfri byggnad på din fastighet eller 10 till 25 meter över marken i ett träd. Efter att duvor häckar och föder upp ungar med framgång återvänder de till platsen år efter år.

8

Skydda duvor och andra vilda fåglar från skada på din trädgård. Håll dina katter inomhus och gör vad du kan för att avskräcka husdjur och herrelösa djur från grannskapet från att göra intrång på din egendom. Förhindra att fåglar kraschar in i glasfönster genom att göra glaset väl synligt. Stäng till exempel fönsterdukar och persienner under dagsljus. Fäst även dekorativa dekaler på insidan av glasytor; placera dem cirka 5 centimeter från varandra för att bilda en sorts barriär som fåglarna lätt kan se.