Hur torkar man cantaloupefrön med vaxpapper?

Ett ark vaxpapper kan hjälpa dig att torka fröna utan speciell utrustning eftersom frön inte fastnar på
Ett ark vaxpapper kan hjälpa dig att torka fröna utan speciell utrustning eftersom frön inte fastnar på papperet.

Cantaloupes (Cucumis melo), även känd som myskmeloner, producerar moget, livskraftigt frö inuti en fullt mogen frukt. Icke-hybrid cantaloupe sorter producerar livskraftiga frö som är trogen moderplantan om du undviker korspollinering. Cantaloupes kan korspollinera med alla andra Cucumis melo-sorter, så det är viktigt att bara odla en sort eller att handpollinera blommorna om du vill spara frö. Fröna kräver noggrann torkning innan lagring så att de inte ruttnar. Ett ark vaxpapper kan hjälpa dig att torka fröna utan speciell utrustning eftersom frön inte fastnar på papperet.

1

Skär upp en mogen cantaloupe och gröp ur fröna med en sked. Separera fröna från fruktköttet och överför dem till ett durkslag.

2

Skölj fröna under kallt rinnande vatten tills fruktköttet är borta och de är rena. Ta bort alla stora fruktköttsbitar som fortfarande har fastnat i fröna för hand.

3

Låt överflödigt vatten rinna av från durkslaget. Torka av fröna med en pappershandduk.

4

Täck en stor bricka med ett ark vaxpapper. Bred ut cantaloupefröna på vaxpappret i ett enda lager. Vaxpappret förhindrar att fröna fastnar på brickan under torkning.

5

Torka cantaloupe fröna i sju till 10 dagar på en väl ventilerad plats. Rör om fröna en gång dagligen under torkning så att de inte klibbar ihop och för att säkerställa att alla sidor av fröna torkar jämnt.

6

Förvara cantaloupefröna i en lufttät behållare på en sval, mörk plats. Märk behållaren med cantaloupe-sorten och skördedatum.