Göra och inte göra i en hängande blomsterträdgård

Prova att experimentera med en hängande blomkruka
Nästa gång du hänger i din trädgård, prova att experimentera med en hängande blomkruka.

Nästa gång du hänger i din trädgård, prova att experimentera med en hängande blomkruka. En hängande blomsamling i kruk är i allmänhet lättare att ta hand om än en blomsterträdgård i marken. De hängande krukorna tar växterna närmare din ögonhöjd, där du bättre kan njuta av färgerna och dofterna. Det är viktigt att förstå vad man ska göra och vad man inte ska göra med hängande trädgårdar.

Ge extra vatten

Krukblommande växter behöver i allmänhet mer vatten än blommor i marken på grund av den begränsade jorden. Hängande blomsterträdgårdar behöver ännu mer uppmärksamhet för vattning eftersom de utsätts för värme och luft på alla ytor. Vattna dina hängande blommor när de översta 0,60 cm av krukjorden i krukan har torkat ut. Detta kan ibland innebära att du vattnar krukan två eller tre gånger varje dag i varmt, torrt väder.

Ignorera inte kraven på skugga och sol

Precis som när de odlas i marken kräver de blommande växterna i hängande krukor en viss mängd sol för att trivas. Vissa blommor klarar sig bra i skugga eller halvskugga, medan andra klarar sig bäst i full sol. Saker och ting blir knepiga när det kommer till hängande containrar eftersom taköverhäng och takfot tenderar att skapa skugga. Häng behållaren där den får rätt mängd ljus för blommorna du odlar. Kontrollera solen eller skuggan där plantan hänger, inte på marknivå.

Nyp blommor regelbundet

Om din hängande behållare rymmer 1 gallon
Till exempel, om din hängande behållare rymmer 1 gallon, vattna den med 2 gallon vatten.

Att klämma ihop de växande spetsarna på blommande växter uppmuntrar dem att producera fler grenar, vilket leder till en fylligare växt. Detta är särskilt viktigt i hängande containrar, som ses från alla vinklar. Nyp spetsarna av dina växters växande grenar en månad efter att du planterat din hängande trädgård. Upprepa var sjätte vecka för att hjälpa växterna att fylla ut de hängande krukorna och få ett frodigt, tätt utseende.

Använd inte vanligt gödselmedel

Standardgödselmedel är ofta för potenta och släpper ut sina näringsämnen för snabbt för behållareodlade blommor, vilket ökar risken för kvävebrännskador. Använd istället ett balanserat gödselmedel med långsam frisättning som är märkt för användning i containerträdgårdar. Appliceringsgraden varierar beroende på produkt, men du applicerar vanligtvis cirka 1 matsked per 1 m2 behållare. Dessa produkter frigör sina näringsämnen under loppet av tre till fyra månader och matar försiktigt växterna.

Laka krukor två gånger om året

Med tiden byggs lösliga salter från vatten och gödsel upp i hängande planteringskärl. Denna mineraluppbyggnad kan nå giftiga nivåer och döda dina hängande blommor. En gång var sjätte månad, urlaka behållarens jord för att rensa jorden från överskott av salter. För att urlaka krukan, vattna den med dubbelt så mycket vatten som skulle fylla krukan. Till exempel, om din hängande behållare rymmer 1 gallon, vattna den med 2 gallon vatten.