Hur designar man en suckulentsäng?

Avsluta suckulentbädden genom att sprida ett 5,10 cm djupt lager av färgade småsten runt suckulenterna
Avsluta suckulentbädden genom att sprida ett 5,10 cm djupt lager av färgade småsten runt suckulenterna.

En suckulentbädd ger landskapet ett område med ovanliga växter som kräver lite underhåll samlade ihop. Dessa torktoleranta växter finns tillgängliga i hopfällbara, upprättstående och släpande former. Att designa en suckulentbädd skapar en dramatisk visning för dessa växter.

1

Välj en plats som erbjuder sex till åtta timmars direkt ljus varje dag. Ta bort ogräs, gräs och skräp från området. Skissera området med en kort vägg av stenar eller trädgårdskanter 6 till 30 centimeter höga.

2

Fyll området med lika delar sand, krukjord och små grusbitar för att skapa en snabbt dränerande jord. Att skapa en upphöjd planteringsyta är inte nödvändigt om den inhemska jorden är sandig. Om så är fallet, lossa sedan jorden till ett djup av 30 centimeter. Kratta jorden slät och jämn. Placera stora stenar eller stenhögar i suckulentbädden efter önskemål.

3

Plantera stora suckulenter
Plantera stora suckulenter, 2 meter höga och högre, i små grupper för att visa upp växter.

Plantera stora suckulenter, 2 meter höga och högre, i små grupper för att visa upp växter. Plantera aeoniums (Aeonium arborescens), som producerar rosetter på stjälkspetsarna i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 9 till 11, och blommande kalanchoes (Kalanchoe blossfeldiana), som blommar med gula, röda, orange och rosa blommor. Två eller tre av dessa sorter av suckulenter ser bäst ut när de planteras nära varandra. Placera dessa suckulenter längst bak i sängen om den ska ses från ena sidan, annars placera de stora plantorna nära mitten.

4

Plantera accentväxter i hela bädden med löv i kontrasterande färg. Prova suckulenter av svart ros (Aeonium arboretum "Zwartkop"), med mörka vinröd-svarta rosetter på änden av tjocka stjälkar och blå senecio (Senecio mandraliscae), med 12 till 46 cm långa blågrå stjälkar och 15,20 cm -långa blad.

5

Placera mindre, mer produktiva suckulenter runt basen av de större. Använd inte för många olika typer, bara några olika. Plantera isväxter (Delosperma spp.), med blommor i många olika färger, stengröt (Sedum spp.), och höns och kycklingar (Echeveria spp.). Avsluta suckulentbädden genom att sprida ett 5,10 cm djupt lager av färgade småsten runt suckulenterna.