Vad definierar ett suckulent blad eller växt?

Plantera sedan stjälken i suckulentblandning eller en krukjord med bra dränering
Plantera sedan stjälken i suckulentblandning eller en krukjord med bra dränering; vattna den när den är torr.

Suckulenter är välkända för sin förmåga att överleva i ett försummat tillstånd, men dessa varierande och ibland exotiska växter är inte bara för amatörer eller försummade trädgårdsmästare. De lägger till struktur och färg till landskaps- och containerträdgårdar med ett minimum av vatten och ansträngning. Suckulenter har några unika egenskaper som gör dem till ett intressant tillskott till en trädgård.

Egenskaper

Den avgörande egenskapen hos suckulenter är vattenlagring. Suckulenter har stjälkar, löv eller rötter som samlar vatten när det är tillgängligt och sparar det för den torra tiden på året. Denna speciella förmåga gör att dessa tåliga växter kan överleva på sina inre vattenförråd under långvarig torka. Inom suckulenter finns det en mängd olika former och färger, men de har alla denna användbara förmåga att lagra vatten.

Kaktusar

Så de uppfyller definitionen av en suckulent
Kaktusar lagrar vatten i sina stjälkar, så de uppfyller definitionen av en suckulent.

Ett vanligt område av förvirring är skillnaden mellan kaktusar och suckulenter. I verkligheten är kaktusar en typ av suckulenter. Kaktusar lagrar vatten i sina stjälkar, så de uppfyller definitionen av en suckulent. Kaktusar har också en egen definierande egenskap: areoler. Areoler är knölar eller köttiga dynor på kaktusens yta. Det är här ryggarna kommer fram, även om inte varje kaktus har ryggar. Areoler skiljer kaktusar från andra medlemmar av den suckulenta familjen.

Fortplantning

Förutom att vara lättskötta är suckulenter också lätta att föröka från sticklingar. Många populära trädgårdssuckulenter, som höna och kycklingar, skapar knoppar från moderplantan, som kan klippas och planteras på nytt. Knäpp av en rosett från en frisk suckulentväxt och låt den sitta på en torr, sval plats i några dagar tills den trasiga stjälken läker. Plantera sedan stjälken i suckulentblandning eller en krukjord med bra dränering; vattna den när den är torr.

Används

Suckulenter har traditionellt använts av infödda européer. Aloe är känt för sina solbrännande lugnande egenskaper, men det finns många andra användningsområden för suckulenter, särskilt kaktusar. Delar av vissa kaktusar är ätbara. Ryggarna har även använts till fiskkrokar och nålar. Vissa kaktusar tillhandahåller stängsel och byggmaterial. Detta är bara några få exempel.