Hur man dekorerar en liten gångväg med en fontän och krukor för en fransk look?

Fransk look för ditt hems gångväg
Skapa en romantisk, fransk look för ditt hems gångväg och ge din trottoarkant en dos "Ooh La La.".

Du behöver inte ett stort landskap för att skapa en trädgårdsgång som är inspirerad av den franska landsbygden. Med tillägget av en fontän och härliga krukväxter kan du konstruera även de minsta utrymmena för att återspegla denna charmiga designstil. Skapa en romantisk, fransk look för ditt hems gångväg och ge din trottoarkant en dos " Ooh La La ".

Se dig för

Skapa en franskinspirerad gångväg från grunden. Använd grus för att asfaltera din väg för att ge den ett rustikt utseende eller välj gatsten med utseendet av tumlad, vintage kullersten. För en väg som låter örter dyka upp i jordfickor mellan stenarna, använd oregelbundet skurna fältstensplattor eller välj eleganta blåstensbitar. Du kan till och med ingjuta befintliga betonggångar med charm genom att applicera betongbets på ytan för att mjuka upp färgen och ge den en varm nyans.

Väx upp

Du behöver inte ett stort landskap för att skapa en trädgårdsgång som är inspirerad av den franska
Du behöver inte ett stort landskap för att skapa en trädgårdsgång som är inspirerad av den franska landsbygden.

Kanta din gångväg med krukor med blommor för att skapa höjd och intresse. Genom att plantera hortensia, trumpetblomma eller rosor kommer du att lägga till höjd på planteringsbäddarna och ge gångvägen en mer intim känsla. Använd obelisker eller en spaljé för att ge stöd åt klätterväxter. För den mest dramatiska effekten, använd ett stort antal behållare. Välj en kombination av rustika lerkrukor, kombinera dem med ljusa keramiska behållare i blått, rött eller gult för att skapa en fransk känsla. Att fodra toppen av dina färdiga behållare med lakan av mossa skyddar inte bara växterna från att torka ut, den droppande mossan skänker en känsla av ålder och europeisk elegans till trädgården.

Bara Lägg till vatten

Att lägga till en bubblande fontän eller ett charmigt fågelbad till trädgårdarna som kantar din väg ger en samlingspunkt för utrymmet. En fristående, återcirkulerande fontän är enkel att installera och ljudet av vattnet kommer att vara ett dramatiskt tillskott till alla franskinspirerade trädgårdsområden. Fånga den franska känslan genom att välja en fontän skapad av sten eller stenkomposit som har en vintagekänsla. Sök efter design som ser ut som om de kom direkt från en loppmarknad i Paris. Klassiska element som sista motiv av ekollon, kronärtskockor eller fleur de lis fungerar bra. Gruppera din fontän eller fågelbad med kortare planteringar, små stenblock och massor av växter så att den smälter in vackert i omgivningen.

Plantera i massa

Fyll i utrymmena mellan dina containerplanteringar och fontänen genom att plantera drivor med långvariga blommor. Lavendel är en fransk favorit som kommer att ingjuta din gångväg med delikat doft såväl som graciös skönhet. Hosta kommer att lägga till frodig grönska och bjuda upp spiror av blomning sent på säsongen. Nepeta, annars känd som "kattmynta" är en klassisk fransk ört som har all den tilltalande som en flerårig blomma har. Plantera ditt material tätt tillsammans för att ge det en överflöd och välj växter som blommar vid olika punkter under växtsäsongen för att behålla den franska smaken går månad efter månad.