Hur man deadhead begonia?

Deadheading är processen att ta bort förbrukade eller bleka blommor för att förhindra att blommorna
Deadheading är processen att ta bort förbrukade eller bleka blommor för att förhindra att blommorna producerar frö, uppmuntra till fler blommor och stjälkar eller rensa upp växten.

Deadheading är processen att ta bort förbrukade eller bleka blommor för att förhindra att blommorna producerar frö, uppmuntra till fler blommor och stjälkar eller rensa upp växten. Hardy i US Department of Agriculture zoner 6 till 11, beroende på sorten, kräver begonia (Begonia spp.) inte deadheading för att trivas. Snarare rengör de sig själva genom att tappa förbrukade blommor på egen hand, säger University of illinois extension. Men om du vill städa upp dina begonior lite snabbare än naturen gör, eller om du vill uppmuntra plantan att producera fler stjälkar, bör du ta för vana att deadheading.

  1. Undersök en begonia var och var tredje dag för att leta efter bleka blommor.

  2. Ta tag i stjälken, cirka 1,30 cm under den bleka blomman, med tummen och pek- eller långfingret.

  3. Nyp stjälken för att knäppa av blomman, rekommenderar Galveston county trädgårdsmästare. Upprepa rörelsen för de andra förbrukade blommorna.

  4. Kassera de förbrukade blommorna istället för att låta dem falla under växten. Sjukdomar, såsom gråmögel, är mer benägna att förekomma i de ruttnande vävnaderna och kan spridas till begonia om de inte tas bort.

  5. Fortsätt att övervaka dina begonior och ta bort förbrukade blommor under hela blomningsperioden. Om du väljer att döda dina begoniaplantor måste du göra det oftare när sommaren fortskrider, eftersom två nya stjälkar växer från var och en av dem.