Hur applicerar man kompost på en gräsmatta?

I det citerade exemplet behöver en 9000 m2 gräsyta 7 m3 kompost för ett lager som är 0,60 cm tjockt
I det citerade exemplet behöver en 9000 m2 gräsyta 7 m3 kompost för ett lager som är 0,60 cm tjockt.

Din gräsmatta kan se lite matt ut efter en våt vår eller torr sommar, så ändra gräsmattan med organisk kompost. Kompost tillför näringsämnen och kan stävja vissa jordbaserade patogener och sjukdomar. Cornell University rekommenderar en siltig, slät, växtbaserad eller fjäderfägödselkompost med ett milt pH på 6 eller 7. Undvik komposter med lösliga salter, eftersom dessa kan bränna delar av gräsmattan och uppmuntra ogrästillväxt. För att förhindra att gräset kvävs, lägg en 0,60 cm kompostdressing på gräsmattan.

1

Bestäm hur många m3 kompost du behöver för att lägga en 0,60 cm kompostförband. Mät gräsmattans längd och bredd i fot, och multiplicera summan för att bestämma området. Multiplicera området med 0,25, det önskade djupet på komposten, och med 0,0031. Till exempel, om din gräsmatta mäter 9000 m2, multiplicera detta med 0,25 och 0,0031 för att få 6,975. Runda uppåt till närmaste heltal för att få den totala m3 som behövs. I det citerade exemplet behöver en 9000 m2 gräsyta 7 m3 kompost för ett lager som är 0,60 cm tjockt.

2

Vattna gräsmattan med cirka 2,50 cm vatten en dag innan du luftar gräsmattan och lägger till kompost. För att avgöra hur mycket vatten din gräsmatta får, placera en tom tonfiskburk på gården och sätt på sprinklern. När tonfiskburken är full, stäng av sprinklern.

3

Lägg en 0,60 cm kompostdressing på gräsmattan
För att förhindra att gräset kvävs, lägg en 0,60 cm kompostdressing på gräsmattan.

Rulla gräsmattans luftare över gräsmattan, arbeta långsamt i rader. Du kan använda en manuell luftare för små gräsmattor, men för större gräsmattor kanske du föredrar en kraftluftare. Dessa maskiner finns att hyra på hemförbättrings- och verktygsuthyrningsställen. Kör luftaren över gräsmattan endast en gång. Håva upp jordkärnorna som lämnats kvar av luftaren och ta bort dem från gräsmattan.

4

Strö ett 0,60 cm lager kompost över gräsmattan med en spade, arbeta i 5 kvadratmeter stora sektioner. Kratta komposten med en trädgårdskratta så att materialet sjunker ner mellan grässtråna. För mycket stora ytor av gräsmattan, köp eller hyr en spridare som du kan skjuta över gräsmattan.

5

Vattna gräsmattan lätt för att fukta komposten och uppmuntra den att sippra ner i jorden.

Relaterade artiklar
  1. Återuppliva en gräsmatta med ett vätmedel
  2. Potatiskloning
  3. Kommer potatis att växa i vatten?
  4. Plantera gräs efter Roundup
  5. Plantera dyngräs
  6. Hur planterar man en ogräsfri rabatt?