Hur skär man ogräs efter att fröhuvuden dyker upp?

Fröhuvudena istället för att ta bort hela ogräsplantor är idealiskt om du hittar ogräs i din
Att klippa blommorna och fröhuvudena istället för att ta bort hela ogräsplantor är idealiskt om du hittar ogräs i din grönsaksträdgård och inte vill störa dina skördar genom att rycka ut hela ogräsväxter.

Ogräs förökar sig snabbt när de växer fröhuvuden, och de kan snabbt bli ont i ögonen och beröva din trädgård och gräsmatta på viktiga näringsämnen. Fröhuvuden innehåller mogna frön som vanligtvis sprids av vind och insekter. Helst tas ogräs bort innan blommorna dyker upp som så småningom släpper ut frön. Om några av dem slipper bort innan de producerar fröhuvuden kan de skäras ner. När du tar bort ogräs med fröhuvuden tar du bort en av de största källorna till ogräs på din fastighet.

1

Klipp av ogräsblommor och fröhuvuden med en beskärningssax och kassera dem omedelbart. Att klippa blommor och fröhuvuden istället för att ta bort hela ogräsplantor är idealiskt om du hittar ogräs i din grönsaksträdgård och inte vill störa dina skördar genom att rycka ut hela ogräsväxter. Om ogräset innehåller stora löv som täcker dina växter, klipp bort allt ogräs lövverk så att dina grödor får mer solljus.

2

Samla upp allt avskuret ogräs
Samla upp allt avskuret ogräs och fröhuvuden med en kratta och kassera dem.

Klipp ogräsväxter till marknivå med en beskärningssax eller en gräsklippare som har en klipppåse. Om du använder en gräsklippare ska du tömma dess klipppåse i soporna omedelbart så att du inte oavsiktligt sprider ogräsfröna nästa gång du använder gräsklipparen.

3

Samla upp allt avskuret ogräs och fröhuvuden med en kratta och kassera dem. Upprepa styckningsprocessen när ogräset växer och framför allt innan de producerar fröhuvuden igen.