Hur skära ner eller döda övervuxna björnbärsbuskar?

Döda björnbärssnåret genom att skära ner alla vinstockar till marken på våren
Döda björnbärssnåret genom att skära ner alla vinstockar till marken på våren, när ny tillväxt sker; detta hindrar växten från att göra nödvändiga sockerarter.

Björnbär är notoriskt svåra att kontrollera eller till och med döda om de tar över din egendom. Eftersom de sprider sig under jorden genom "noder" eller små växtknoppar, kommer de att fortsätta att pressa nya växter genom jorden. Beskärning är den bästa metoden för att hålla ett snår av växterna från att bildas eller för att kontrollera det när det väl har inträffat. Att skära tillbaka växterna kan så småningom förstöra plåstret om de inte är en växt du vill ha kvar.

1

Ta på dig arbetshandskar, speciellt om björnbärsbuskarna har taggar. Börja vid kanten av snåret eller härvan av björnbärsbuskar och arbeta inåt mot mitten, så att du kan se vad du klipper.

2

Skär av de yttre käpparna, eller björnbärsrankorna, till cirka 30 centimeter. Detta lämnar kvar en del av käppen för nästa års tillväxt, men tar bort den ytterligare delen av vinstocken som skapar den trassliga röran. Lägg de avskurna stjälkarna åt sidan för att undvika att trampa på dem.

3

Speciellt om björnbärsbuskarna har taggar
Dra på dig arbetshandskar, speciellt om björnbärsbuskarna har taggar.

Fortsätt arbeta inåt från ytterkanten och skär ner varje käpp till 30 centimeter. Ta bort alla döda käppar på marknivå när du hittar dem.

4

Tunna ut alla käppar som är närmare än sex tum i närheten om du planerar att behålla björnbärsbuskarna; dessa kommer så småningom att växa in i varandra och skapa en snåreffekt igen.

5

Ta bort alla beskärade käppar från området och förstör dem för att förhindra spridning av sjukdomar eller skadedjur som kan lurar på dem.

6

Döda björnbärssnåret genom att skära ner alla vinstockar till marken på våren, när ny tillväxt sker; detta hindrar växten från att göra nödvändiga sockerarter. Fortsätt att skära ner nya vinstockar när de kommer upp ur marken. Även om detta steg tar tid och uthållighet, kommer så småningom björnbärssnåren att dö av.