Hur skär man ner en gummiträdväxt som är 10 meter hög?

Gummiträdsväxten tenderar att växa ganska snabbt
Gummiträdsväxten tenderar att växa ganska snabbt, och om den lämnas otrimmad kan den börja se gänglig ut och kan vara benägen att gå sönder.

En vanligtvis problemfri inomhusväxt, gummiträdet (Ficus elastica) växer också utomhus i US Department of Agricultures hårdhetszoner 10 och 11. Gummiträdsväxten tenderar att växa ganska snabbt, och om den lämnas otrimmad kan den börja se gänglig ut och kan vara benägen att gå sönder. Beskärning, som uppmuntrar förgrening av löven, kan hjälpa till att hålla ditt gummiträd ser fullt och friskt ut. Beskärning underlättar utvecklingen av en stark växtstruktur, vilket kan minska risken för att en 10 meter lång gummiväxt går sönder. Även om tidpunkten inte är så viktig för att beskära ett inomhusgummiträd, är det bäst att beskära en utomhusplanta på våren innan ny tillväxt börjar.

1

Ta bort alla döda, döende eller skadade löv eller grenar. Skär av dem i jämnhöjd med sidogrenen eller stjälken.

2

Klipp av alla skott som verkar sticka ut för mycket för att forma gummiträdets yttre omkrets. Skär i en liten vinkel strax ovanför en nod där bladet växer från en stjälk eller där en annan stam grenar ut.

3

Ta bort grenar med snäva grenar, som tenderar att vara svaga. Beskär för att ta bort upp till en tredjedel av gummiträdets blad och stjälkar. Klipp tillbaka sidogrenar så att de är mindre än halva diametern på gummiträdstam. Detta kommer att öka växtens livslängd, enligt US Forest Service.

4

Gå tillbaka med jämna mellanrum när du beskär för att kontrollera formen på gummiträdet och se till att dina snitt resulterar i en balanserad växt.