Varför blir mina gurkblad torra och bruna?

Bruna blad kan lida av ett kulturellt problem eller en sjukdom
En gurkväxt med torra, bruna blad kan lida av ett kulturellt problem eller en sjukdom.

Gurkan (Cucumis sativus) kan vara en generös ettårig gröda som producerar mängder av knapriga grönsaker under hela sommaren. En gurkväxt med torra, bruna blad kan lida av ett kulturellt problem eller en sjukdom. Om tillståndet inte försvinner med förbättrad kulturvård, försök igen nästa säsong med en sjukdomsresistent sort.

Prickig situation

Kantig bladfläck är en bakteriesjukdom som orsakar kantiga bruna fläckar på bladen. Fläckar kan torka ut och bli spröda, falla bort från löv och orsaka stora oregelbundna hål. Kantig bladfläck bildas under fuktigt, fuktigt väder och kan potentiellt överleva i jorden i två år. Torrt väder kan stoppa sjukdomen. Förebygg sjukdomen genom att rotera alla medlemmar av gurkfamiljen vartannat år till en ny plats i trädgården.

Besvärande verticillium

Kantig bladfläck är en bakteriesjukdom som orsakar kantiga bruna fläckar på bladen
Kantig bladfläck är en bakteriesjukdom som orsakar kantiga bruna fläckar på bladen.

Verticillium vissnesjuka, en jordburen svampsjukdom, börjar med att orsaka gula och bruna vissna löv. Allt eftersom sjukdomen fortskrider kan brun missfärgning vara synlig på ett tvärsnitt av rötterna, avslöjar University of Californias statliga integrerade skadedjursbekämpningsprogram. Hela växten kan dö efter veckor av stadig nedgång. Tyvärr kan verticillium vissnesjuka inte behandlas. Ta bort och förstör infekterade växter och plantera gurkor på en ny plats följande år. Kolla med en plantskola för att se om de har några sorter som motstår verticillium vissne.

Fuktsteg

Gurkor är grundrotade växter som snabbt visar tecken på torka, såsom torra, bruna eller gula löv. Vattna gurkor djupt så att åtminstone de översta 15 centimeterna blir fuktiga, instruerar Clemson cooperative extension. Vattna regelbundet också, minst en gång i veckan. Bevattning är särskilt viktigt när frukter utvecklas. Att täcka jorden med ett lager av organisk kompost kommer att hjälpa till att behålla fukten i jorden. Undvik att stänka bladen eftersom detta bidrar till bladsjukdomar.

Välstånd genom förebyggande

Enligt Missouris botaniska trädgård är gurkor ettåriga växter som är lämpliga för soliga platser i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 2 till 11. En väldränerande, lätt sur jord är idealisk. För att uppmuntra en kraftig växt, applicera tre pund av en 5-10-10 gödselmedel per 100 m2 till jorden före plantering. Utrymme rader eller kullar 4 till 6 meter från varandra eller använd en spaljé eller bur om du inte har tillräckligt med utrymme. Om de växer med frö, plantera dem 2,50 cm djupt efter den senaste vårens frost.