Hur täcker man växter i hårda vindar?

Det bästa sättet att skydda växter från vindskador beror på vilken typ av växter som exponeras i din
Det bästa sättet att skydda växter från vindskador beror på vilken typ av växter som exponeras i din trädgård.

Med allt arbete du lägger ner på din trädgård kan det vara otroligt frustrerande att se skadan som orsakas av kraftigt regn, hårda vindar eller oväntad värme eller kyla. Det är viktigt att skydda växter från vind. Det är lika viktigt att skydda plantor från hårt väder. Att göra det kan göra eller bryta dina växter, bokstavligen.

Vindblock för växter

Plantor och nya växter kan vara särskilt känsliga för svåra väderskador, vilket kan slösa bort värdefulla pengar och tid. Även om du bor i ett klimat med allmänt snällt väder, kan blixtstormar eller vindar från intensiva meteorologiska händelser, som orkaner, upprätthållas över hela landet, vilket ger oväntade stormar.

Det är bäst att vara beredd att skydda dina växter från vind och dåligt väder så att när en storm närmar sig har du det du behöver. Ett vindskydd för växter är särskilt viktigt om du befinner dig i ett område där orkaner eller tornados är vanliga.

Det bästa sättet att skydda växter från vindskador beror på vilken typ av växter som exponeras i din trädgård. Täck mindre plantor med välta hinkar, skålar, krukor eller till och med tvättkorgar så länge de kan fästas på marken eller hållas på plats med ett tungt föremål ovanpå för att motstå vinden och regnet.

Tyg och stakning

För en bädd med många växter, använd ett ark trädgårdstyg, radöverdrag eller säckväv för att täcka hela området. Se till att täcktyget är tillräckligt löst så att det inte krossar någon av de högre plantorna. Väg ner hörnen med tegelstenar eller använd pålar för att hålla locket på plats. Du kan behöva använda tyg med högre tjocklek, som en frostfilt, om vädret är särskilt dåligt, eftersom vissa trädgårdstyger är gjorda för att vara lätta och kan gå sönder.

Plantering i högbäddar hjälper till att förhindra jorderosion från hårda vindar eftersom jorden ligger
Plantering i högbäddar hjälper till att förhindra jorderosion från hårda vindar eftersom jorden ligger innanför dess skyddsram.

Använd detta tyg för att bunta ihop upprättstående växter, som buskar eller träd. Linda in dem och knyt omslaget på plats med garn eller garn. Detta kan också hjälpa till att skydda känsliga växter under kallt väder, eftersom säckväv hjälper till att hålla värme och fukt nära växten.

Ge höga, tunna växter stöd med en påle eller spaljé, förklarar Daves trädgård. Stakar hjälper till att förankra plantan vid marken och förhindrar att stjälken går sönder eller går sönder under dåligt väder. En spaljé kan stödja krypande vinrankor eller klätterväxter. Se till att pålar, spaljéer och andra strukturer sitter stadigt i marken så att vinden inte tar ut dem lika bra. Om du har dessa saker till hands kommer du att vara beredd på plötsligt väder, men var noga med att ta bort skyddslocken när stormen passerar så att dina växter kan få sol.

Skydda din trädgård på lång sikt

Det bästa sättet att ta hand om din trädgård är att skydda dina växter även under normalt väder så att de är djupt rotade och starka om en storm skulle passera. Att till exempel lägga till ett lager kompost i trädgården hjälper till att skydda växtens rötter genom att hålla värme och fukt i jorden. Detta ger dina växter extra skydd mot kyla och torka. Ett bra lager kompost kommer också att hjälpa till att förhindra jorderosion när kraftiga vindar går igenom.

Om du planerar att behålla din trädgård på lång sikt finns det ytterligare alternativ som hjälper. Överväg att lägga till ett vindskydd till trädgårdens design, säger Reader's digest, genom att använda häckar eller buskar runt gränsen för att bryta kraftig vind innan den träffar de ömtåligare växterna. Detta kan också öka känslan av avskildhet i trädgården och gör att du också kan ta in dekorativa buskar.

Att bygga en uppsättning upphöjda bäddar kan dessutom hjälpa till att skydda växter som frukt och grönsaker från vind- och regnskador. Upphöjda sängar kan ramas in av trä, sten eller tegel; stommen fylls sedan med god jord, och trädgården växer inuti. Plantering i högbäddar hjälper till att förhindra jorderosion från hårda vindar eftersom jorden ligger innanför dess skyddsram.

Saker du behöver

  • Överdrag för växter

  • Trädgårdstyg, radöverdrag eller säckväv

  • Insatser

  • Tegelstenar

  • Garn eller garn

  • Spalje

  • Kompost

  • Vindskydd

  • Upphöjda sängar