Hur täcker man dräneringshål i krukor?

En blomkrukas dräneringshål ger en flyktväg för överflödigt vatten för att undvika alltför fuktig jord
En blomkrukas dräneringshål ger en flyktväg för överflödigt vatten för att undvika alltför fuktig jord.

En blomkrukas dräneringshål ger en flyktväg för överflödigt vatten för att undvika alltför fuktig jord. För mycket vatten kan leda till rotröta och begränsa mängden luft som är tillgänglig för rötterna. Hålen låter också jorden sakta sköljas ur krukan. Grus används ofta i botten av krukan, men vattnet fastnar ofta ovanför stenarna och håller jorden för blöt. För växtens hälsa måste du täcka hålen med ett material som gör att vattnet kan rinna av utan att låta jorden komma ut.

1

Placera krukan ovanpå en bit fönsterskärm eller dräneringsnät av plast som används för bonsais. Rita runt botten av krukan med en markör.

2

Klipp längs linjen du spårat för att skära ut en bit av dräneringsnätet. Kassera resterna av nät eller spara resten till en annan kastrull.

3

Tryck in nätbiten i botten av grytan. Kontrollera passformen på skärmen. Skär till kanterna om den är för stor.

4

Tryck ut dräneringsnätet platt längs botten så att det täcker hålen och inte hopar sig. Om nätet är klumpat kan det fortsätta glida runt efter plantering och låta jorden rinna ut.

5

Strö en liten mängd jord ovanpå nätet för att hålla det på plats. Håll utkik efter klumpar eller glidning. Fortsätt lägga till jord tills krukan är full. Plantera dina frön eller plantor som du normalt skulle göra.