Hur styr man Mimosa Pudica?

Fortsätt kontrollen tills alla växter är borta
Fortsätt kontrollen tills alla växter är borta, eller tills de når en nivå som du är nöjd med.

Mimosa pudica, allmänt känd som känslig växt, är en lågväxande, krypande, taggig ört. Denna växt är inte särskilt tålig och kommer bara att övervintra i det amerikanska jordbruksdepartementets växthårdhetszoner 10 och 11, där genomsnittliga lägsta temperaturer håller sig över -1°C. I dessa områden kan känsliga plantor spridas snabbt på grund av dess produktiva fröuppsättning - upp till 675 frön på en planta. Om dessa växter blir ett problem i din gräsmatta kan du kontrollera dem med en kombination av metoder.

1

Ta på dig handskar och skyddsglasögon för att skydda dig mot kemikalier. Välj en vindstilla, halvmolnig eller molnig dag på våren eller sommaren, när de flesta av de känsliga växterna växer aktivt.

2

Spraya bladverket på växterna med en bruksfärdig ogräsmedel som innehåller den aktiva ingrediensen triclopyr så att bladen är helt täckta, ovanpå och under, men inte droppar. Försök att inte röra bladen på den känsliga växten under appliceringen, eftersom de kommer att vikas och sjunka, vilket gör dem svåra att täcka.

3

Dra upp växterna ur marken med en hacka efter att de börjat dö, och bli av med växtmaterialet. Använd handskar, långa ärmar och byxor för att skydda dig från törnen.

4

Upprepa appliceringarna av triclopyr och borttagning under hela växtsäsongen för känsliga växter som dyker upp igen. Fortsätt kontrollen tills alla växter är borta, eller tills de når en nivå som du är nöjd med.