Hur jämför man krukjordar?

Att läsa etiketter för krukblandningar hjälper dig att jämföra produkter
Att läsa etiketter för krukblandningar hjälper dig att jämföra produkter och köpa den rätta för dina växter.

När du odlar blommor, grönsaker och örter i behållare, avgör krukväxtblandningen du använder dina växters hälsa. Trädgårdscenter erbjuder hyllor fyllda med krukblandningar, gödningsmedel, kompost och andra jordförbättringar, och att välja rätt produkt är ibland en förvirrande uppgift. En etikett för krukblandning innehåller vanligtvis all information du behöver veta om en produkt, inklusive dess gödselmedel och ingrediensinnehåll. Att läsa etiketter för krukblandningar hjälper dig att jämföra produkter och köpa den rätta för dina växter.

1

Titta på ingredienserna i olika krukblandningar. Jordfria blandningar innehåller ingen verklig jord. Många blandningar för alla ändamål inkluderar perlit, torvmossa och vermikulit. Perlit och vermikulit hjälper till att bryta upp jorden, medan torv hjälper jorden att hålla näring och fukt. Blandningar som innehåller sand och andra mineraler är i allmänhet märkta som "krukjord". De är ofta tunga och täta, men de fungerar bra för kaktusar och stora krukväxter.

2

Bestäm mängden gödningsmedel i krukväxtblandningen. Krukblandningsgödsel innehåller vanligtvis en balanserad blandning av kväve, fosfor och kalium. Läs pottblandningspaketet för att ta reda på hur länge gödselmedlet håller. Gödselmedel i krukväxtblandningar matar vanligtvis växter i tre till nio månader.

3

Hitta krukblandningar som innehåller fuktbevarande geler om du bor i ett varmt
Hitta krukblandningar som innehåller fuktbevarande geler om du bor i ett varmt, torrt område och odla dina växter utomhus.

Hitta krukblandningar som innehåller fuktbevarande geler om du bor i ett varmt, torrt område och odla dina växter utomhus. Fukthållande geler hjälper jorden att hålla vatten under en längre tid innan den torkar ut. Gelerna slutar vanligtvis att fungera efter några månader.

4

Köp specialkrukblandningar om du planerar att odla kaktusar, orkidéer, palmer eller afrikanska violer. Vissa företag erbjuder krukväxtblandningar utformade speciellt för dessa växter. Specialblandningar innehåller rätt mängd gödningsmedel och andra ingredienser för växter med speciella behov.

5

Leta efter "OMRI Listed" på etiketten om du vill köpa ekologisk potting mix. OMRI, eller Organic Materials Review Institute, ger sitt godkännande endast till ingjutningsblandningar som den anser lämpliga för ekologisk användning. Undvik blandningar utan denna etikett; de kan innehålla icke-organiska ingredienser.

6

Köp två eller flera typer av krukblandning om du inte kan bestämma dig för en. Odla dina växter i varje typ av krukväxtblandning. Övervaka växternas tillväxt och övergripande hälsa. Fortsätt att använda den krukväxtblandning som ger de friskaste plantorna.