Sällskapsväxter för granatäpplen

Många blommor hjälper också till att stöta bort insekter som är skadliga för granatäpplen
Många blommor hjälper också till att stöta bort insekter som är skadliga för granatäpplen.

Granatäpplen, en frukt som är populär i det spanska köket och mellanöstern, kan lägga till skönhet och funktion till en trädgård. Det höga, breda trädet växer i US Department of Agricultures hårdhetszoner 7 till 10 och producerar ätbar frukt på hösten och orangeröda blommor under sommaren. Du kan hjälpa till att säkerställa friska granatäppleträd på din trädgård genom att inkludera sällskapsväxter i närheten - rätt planteringar lockar till sig nyttiga insekter, stöter bort rovdjur och förbättrar utseendet på dina träd.

Örter

Granatäpplet kräver bin för pollinering; utan ordentlig pollinering kommer ditt träd inte att producera frukt. En mängd olika örter kan locka bin, inklusive dill, koriander, persilja och mynta. Basilika, timjan och sommarsmak lockar också bin. Det kan vara särskilt användbart att låta örter blomma, eftersom införandet av ett spektrum av färger i din trädgård får bin att återvända till området.

Blommor

Utan ordentlig pollinering kommer ditt träd inte att producera frukt
Granatäpplet kräver bin för pollinering; utan ordentlig pollinering kommer ditt träd inte att producera frukt.

Att plantera en bädd av lavendelblommor nära ett granatäppleträd lockar bin, liksom bäddar med kosmos, coreopsis, zinnias och solrosor. Många blommor hjälper också till att stöta bort insekter som är skadliga för granatäpplen. Bladlöss kan orsaka skada på detta fruktträd, vilket resulterar i ruttna fläckar på frukt, blommor och idealiska förhållanden för angrepp av sotmögel. Välj blommor som stöter bort bladlöss, till exempel nasturtiums. Du kan också välja blommor som lockar till sig nyttiga insekter som äter bladlöss, som nyckelpigor och spetsvingar. Dessa insekter attraheras särskilt av prästkragar och drottning Annes spetsar. Blommor kan också användas för att få fram färgen på granatäpplen - lila passionsvinblommor kontrasterar, och jasmins vita blommor kompenserar för granatäpplets orangeröda blommor.

Grönsaker

Det finns flera grönsaker du kan plantera nära ett granatäppleträd som är bra följeslagare och hjälper dig att upprätthålla en riktigt ätbar trädgård. Fänkål och bladselleri drar nyckelpigor och spetsvingar, som båda kommer att äta bladlöss som kan skada ditt granatäppleträd.

Frukt

Meloner och bär lockar bin, en annan insekt som är fördelaktig för granatäpplet. Att plantera en fruktträdgård nära ditt träd hjälper till att säkerställa korrekt pollinering. Satsa på en brokig Calamondin-apelsin som en sällskapsväxt till granatäpplet för en visuellt fantastisk och ätbar fruktträdgård. Apelsinblommorna hjälper också till att locka bin.