De bästa körsbärsträden för vinframställning

Är de bästa körsbären för vinframställning i medelhavsklimat syrliga körsbär
Även om vin tillverkas av både syrliga och söta körsbär, är de bästa körsbären för vinframställning i medelhavsklimat syrliga körsbär, eftersom söta körsbär har ett större krav på chill-timmar.

Körsbärsträd (Prunus avium L.) växer bra där vinrankor trivs. Svala somrar med begränsad nederbörd under skördesäsongen ger ett optimalt klimat för körsbärsträdskultur. Överdriven nederbörd vid toppen av mognadssäsongen gör att körsbär splittras och fläckar, vilket gör dem mindre önskvärda för vinframställning. Även om vin tillverkas av både syrliga och söta körsbär, är de bästa körsbären för vinframställning i medelhavsklimat syrliga körsbär, eftersom söta körsbär har ett större krav på chill-timmar. Om både sura och söta körsbär finns tillgängliga, gör en blandning det allra bästa körsbärsvinet av alla.

Kultur

Körsbärsträd kräver väldränerad jord med måttlig till rik bördighet med en pH-nivå på 6,0 till 6,8. En sluttning eller höjd i landskapet ger optimal dränering och förhindrar rotröta och andra sjukdomar relaterade till dålig dränering. Syrliga körsbär växer i Europa Department of Agriculture växthärdighet zoner 4 till 9, och söta körsbär växer i USDA zoner 5 till 9. För frukt kräver träd minst sex timmars solljus varje dag. Beskär på senvintern för att träna söta körsbärsträd till en central ledarstil och syrliga körsbär till en modifierad ledarstil, med ett mer öppet centrum för större luftcirkulation och solljuspenetrering. Gödsla på våren enligt jordtestresultat eller använd en balanserad gödselblandning som ger 0,25 kg kväve per tum träddiameter 1 meter från marken.

Tart vs. Sweet

Gör en blandning det allra bästa körsbärsvinet av alla
Om både sura och söta körsbär finns tillgängliga, gör en blandning det allra bästa körsbärsvinet av alla.

Kemisk sammansättning avgör om ett körsbär är syrligt eller sött. Syrliga körsbär har ibland lika mycket sockerinnehåll som söta körsbär, men de är bättre för vinframställning eftersom de innehåller högre nivåer av syror, vilket ger dem en syrlig smak. För vinframställning är hög syrahalt önskvärt, men inte absolut nödvändigt, eftersom saknade ingredienser kan köpas från vintillverkningsbutiker. Syrliga körsbär gör torrt vin med full smak. Söta körsbär gör ett sött vin.

Chillkrav

Fruktsättningen beror på chill timmar - antalet timmar temperaturen är mellan 32- och 45-grader Fahrenheit under månaderna november till februari - på en viss plats. San Mateo-regionen i Kalifornien tar emot 400 till 700 chill timmar årligen, medan San Francisco, vid kusten, får färre än 500 timmar. Regioner i inlandet och högre höjder i länen San Mateo och San Francisco kan ta emot upp till 1000 chill-timmar. Lågkyla körsbär inkluderar "English Morency", ett syrligt körsbär som självpollinerar och frukter med så få som 400 kyltimmar. Måttligt kyliga söta varianter är "Bing", "Black Tartarian", "Van" och "Ranier." Dessa söta körsbär kräver korspollinering och 700 till 900 kyltimmar.

Kvalitet

Fläckfri frukt gör det bästa vinet, eftersom delad, sprucken eller på annat sätt skadad frukt kan hysa bakterier som avbryter den kemiska processen att förvandla körsbärsjuice till vin. Iowa State University Cooperative Extension Service rekommenderar att du endast använder fyllig, glansig, rikt färgad frukt med gröna stjälkar. Små, skrumpna eller åldrande körsbär bör inte användas för att göra vin.